Dankwoord

Ik wens iedereen te danken die de realisatie van de roman "Ik ben iemand/niemand" mogelijk maakte.

In de eerste plaats Emilie en Nico die bereid waren in alle openheid hun verhaal te delen en veel tijd geïnvesteerd hebben in het telkens opnieuw vertellen van toch wel gevoelige gebeurtenissen.

In de tweede plaats wil ik mijn eigen gezin bedanken voor het geduld dat men heeft opgebracht voor een vader /echtgenoot die anderhalf jaar met niets anders bezig was in zijn vrije tijd dan met het werken aan "een roman".

Ten derde ben ik de auteur Guy Didelez en uitgeverij Manteau dankbaar omdat ze van de eerste seconde geloofden in dit project. Dankzij hen is dit boek er gekomen.

Guy is er in geslaagd om het verhaal van Emilie en Nico op een boeiende, spannende, realistische manier op papier te zetten. We konden heel goed samenwerken. Driehonderd emails en veel telefoontjes heen en weer zorgden er voor dat de geschiedenis van Emilie en Nico  op een respectvolle manier werd uitgeschreven. Het is dan ook meer geworden dan een unieke roman. Dit boek staat  model voor wat veel gezinnen in (generatie-)armoede meemaken in Vlaanderen. Een ongekende, verborgen realiteit wordt blootgelegd.

Ten vierde dank ik het Vlaams Ministerie van Welzijn, Het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen en de Provincie Oost-Vlaanderen, die mee zorgen voor de bekendmaking van de roman en de verspreiding van de roman bij mensen in armoede!

Tenslotte wil ik al de lezers danken die tijdens het ontstaan van de roman delen tekst of vragen bij de inhoud voorgeschoteld kregen om er hun bedenkingen bij te formuleren.

Ik probeer ze op een rijtje te zetten...met het gevaar dat ik sommige mensen vergeet, waarvoor ik mij wil excuseren.

Emilie en Nico, hoofdpersonages van de roman, Stefan van "Fnac", Bie van Pirlewiet, An van Basiseducatie, Koen, Griet, Diederik van welzijnsschakels, Paul, theaterproducent, Monique van ACW, Tina en Daniëlle van Welzijnszorg, Tine van Universiteit Leuven, Nicole, Jesse, Jonas, Sofie, Robin, Willy en Marieke van het thuisfront, Caro, ervaringsdeskundige in de armoede en sociale uitsluiting, Lieve, psychologe en medewerker armoede-in-zicht, Bieke van Broederlijk Delen, Geert, journalist van de Gezinsbond, Anke van het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen, Christophe van faces4faces, Rika van  WICO Neerpelt, Greet en Erik van CEDES, Martine, biopsycholoog, onderzoeker,therapeut, Katrien van VRT-televisie, Els van Manteau, Hilde, de budgetbeleidster, Anita en Ronny, de vrijwilligers, Herwig van het Ministerie van Welzijn, Wim van de provincie, Luc van Gorki...

Hun bedenkingen hebben de roman gemaakt tot wat hij nu is!

Jesse ontwierp deze website. Jonas maakte de tekeningen.

Lieven